Передплата 2024 ВЗ

В Києві студентка померла після ДТП за участі працівника НАБУ

  • 13.04.2018, 18:38
  • 581

Детектив був тверезим та не втікав з місця події.

Керівник підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) скоїв ДТП, унаслідок якої 23-річна студентка одного з київських ВНЗ потрапила до лікарні і після тижневої коми померла, повідомила Рада громадського контролю (РГК) НАБУ.

Зазначається

ДТП сталася ще 2 квітня близько 23:30, у Києві на вулиці Васильківській.

«Наразі РГК вдалося дізнатися, що за цим фактом одразу було розпочате службове розслідування та зареєстроване кримінальне провадження (ч.2 ст. 286 КК), яке за рішенням прокуратури розслідує Національна поліція. Поліція має провести автотехнічну та інші експертизи», — йдеться у повідомленні.

«Як зазначили в управлінні внутрішнього контролю Бюро, детектив протягом усього цього часу надавав фінансову допомогу потерпілій і сприяв проведенню об’єктивного розслідування», — зазначається у повідомленні.

За результатами службового розслідування було встановлено, що працівник НАБУ був тверезий, не чинив опору правоохоронцям, одразу після наїзду викликав швидку, поліцію та повідомив внутрішній контроль.

«Ми зв’язались зі слідчим, який веде цю справу, і він підтвердив, що розслідування відбувається без тиску з боку НАБУ. Заплановані автотехнічна та інші експертизи, які мають встановити усі обставини ДТП та наявність порушень з боку водія», — сказано у заяві.

Управління внутрішнього контролю очікує на висновки цих досліджень для поновлення службового розслідування.

У Раді громадського контролю НАБУ закликали Нацполіцію невідкладно та об’єктивно розслідувати цю ДТП, а працівника НАБУ повністю співпрацювати зі слідством. Крім того РГК попросила свідків аварії надати покази поліції для встановлення всіх обставин події і закликала НАБУ негайно відреагувати у разі виявлення порушень у діях детектива та застосувати до нього «справедливе покарання».

В РГК пообіцяли контролювати цю справу.

Схожі новини