Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Найбільші авіакомпанії припинили польоти над Сирією

  • 13.04.2018, 12:58
  • 835

На тлі інформації про можливий удар США по Сирії найбільші авіакомпанії змінили свої маршрути.

Про це повідомляє New York Times

В результаті цього зазвичай завантажені ешелони, які проходять через територію Сирії, виявилися порожніми.

Напередодні представник Європейського агентства з безпеки авіаперевезень заявив, що пропозиція авіакомпаніям враховувати можливість нанесення ударів по Сирії від 10 квітня була необов'язковою і мала рекомендаційний характер.

Зокрема, змінили свої маршрути Air France, Lufthansa і easyJet. Кувейтська Kuwait Airways скасувала польоти в Бейрут, а основний ліванський перевізник Middle East Airlines оголосив про перегляд частини розкладу до вечора 13 квітня. У компанії British Airways відмовилися від коментарів.

Представник організації Eurocontrol, яка здійснює основні диспетчерські функції в країнах ЄС, заявив, що подібна ситуація не нова. Зокрема, кілька років тому те ж саме відбувалося, коли Росія за допомогою ракет з акваторії Каспійського моря обстріляла територію Сирії.

7 квітня в результаті атаки із застосуванням хімічної зброї в місті Дума в Східній Гуті (передмістя Дамаска) загинули щонайменше 85 осіб.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, більш ніж у півтисячі жителів були зафіксовані симптоми отруєння в результаті хімічної атаки.

США різко засудили хімічну атаку і заявили, що Росія, враховуючи її незмінну підтримку режиму президента Сирії Башара Асада, має нести відповідальність за те, що сталося. Російські військові заперечують сам факт застосування хімічної зброї в Думі.

Схожі новини