Передплата 2024 «Добрий господар»

ЗСУ отримають нові багатоцільові позашляховики «Богдан»

  • 13.04.2018, 08:12
  • 728

Перша партія багатоцільових позашляховиків «Богдан 2351» незабаром надійде для експлуатації Збройними силами України у зоні бойових дій на Сході країни.

Про це у коментарі журналістам розповів комерційний директор автоскладального заводу № 2 корпорації «Богдан» Ігор Осадчий, пише «Укрінформ».

Як зазначається, автомобіль призначений для перевезення особового складу, чи командира, який паралельно може перевезти із собою невеликий вантаж, паливо або боєкомплекти. Багажник цього автомобіля дозволяє перевозити ящики з патронами. Вантажопідйомність автомобіля 1 тонна.

За словами Ігора Осадчого, автомобіль вже пройшов визначальні відомчі випробування та допущений до експлуатації в ЗСУ. Технічний директор підприємства Владислав Іллєнко повідомив, що позашляховик «Богдан 2351» виконаний на базі шасі повнопривідного автомобіля Great Wall Wingle 5 doublecab, який тестово експлутувався ЗСУ з 2013 по 2015 рік.

Технічний директор зазначив, що основні доопрацювання, які були виконані в базовому шасі автомобіля — це камуфляжне фарбування, шини, які призначені для експлуатації у позашляхових умовах, підсилені підвіски і амортизатори. Автомобіль також дообладнаний спеціальною клавішею, що вимикає всі електроприбори і дозволяє працювати в режимі світломаскування.

Автомобілі можуть буксувати за собою вантаж до 1,5 тонни, а якщо вони обладнані додатковими гальмами — то до трьох тонн. Автівка також має підсилений задній бампер.

Коментуючи вартість позашляховика, керівники підприємства зазначили, що для ЗСУ він коштує стільки ж, скільки в базовому варіанті коштує для цивільного населення автомобіль Mitsubishi L200.

Схожі новини