Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна домовилася про безвізовий режим з Уругваєм і Перу

  • 12.04.2018, 20:18
  • 684

Українські дипломати досягли домовленості про безвізовий режим з двома країнами Південної Америки — Уругваєм і Перу.

Про це заявив директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, пише «Європейська правда».

Як зазначається, дипломат розпочав турне країнами Латинської Америки, де під час зустрічей у Монтевідео (Уругвай) була досягнута домовленість про підписання угоди про безвізовий режим між Уругваєм та Україною. Формально даний документ ще не підписаний, але домовленість щодо нього узгоджена з керівником міграційної служби, керівництвом МЗС, а також з членами парламенту Уругваю. За його словами, після узгодження необхідних формальностей Уругвай стане ще однією країною, куди українці зможуть подорожувати без віз.

Сергій Погорельцев також повідомив, що ближчим часом буде формалізована домовленість про угоду щодо безвізу з Перу. Цей документ розширить перелік категорій громадян України, які матимуть право на безвізовий в’їзд до Перу. Зараз ця країна в односторонньому порядку дозволяє безвізовий в’їзд українцям, що подорожують з метою туризму, але не має такого дозволу для інших категорій, зокрема для бізнес-подорожуючих.

Між тим, у середу 11 квітня глава МЗС Павло Клімкін, Україна найближчим часом підпише угоду щодо безвізового режиму із Македонією.

Схожі новини