Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В університеті Харкова розгорівся гучний скандал

  • 12.04.2018, 19:39
  • 843

У Харкові розгорівся гучний скандал через незаконну легалізацію іноземців в Україні шляхом їх фіктивної реєстрації в вищих навчальних закладах.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

Так, мова йде про громадян В'єтнаму, Китаю, Сирії, Іраку і Нігерії.

«У рамках кримінального провадження в результаті численних слідчих дій, обшуків, допитів і судових експертиз отримані докази скоєння причетними встановленими особами злочинів, передбачених низкою статей КК України», — сказано в повідомленні.

Уточнюється, що відкрито понад 100 кримінальних проваджень за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України та підроблення документів, печаток, штампів та бланків.

Крім того, днями було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів ключовому фігуранту кримінального провадження — керівнику одного з вищих навчальних закладів.

«Дана посадова особа, фактично будучи організатором каналу легалізації незаконних мігрантів, на підставі фіктивної реєстрації псевдостудентів за сприяння окремих представників правоохоронних органів забезпечувала оформлення громадянам В'єтнаму посвідок на проживання в Україні, які використовувалися останніми, в тому числі, для безперешкодного перетину державного кордону», — додали у відомстві.

Як уточнює прокуратура Харківської області на своїй сторінці в Facebook, організатором «схеми» є 56-річна завідувачка відділенням з навчання іноземних студентів одного з приватних вишів Харкова. За даними ЗМІ, мова йде співробітника Харківського інституту кадрів управління.

Схожі новини