Передплата 2024 «Добрий господар»

Офіційно: стало відомо, чим отруїли Скрипаля

  • 12.04.2018, 17:38
  • 651

Організація із заборони хімічної зброї підтвердила, що при отруєнні шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля та його доньки Юлії використовувалася речовина «Новачок».

Випробування, проведені експертами з Організації, показали, що нервово-паралітичну речовину було виявлено в зразках довкілля, зібраних в Солсбері, передає Sky News.

Експертиза також показала, що хімічна речовина була виявлена в зразках крові, взятих у Скрипаля та поліцейського Ніка Бейлі, який першим прибув на місце інциденту.

У доповіді ОЗХЗ сказано, що хімічна речовина відрізняється «високою чистотою» з повною відсутністю забруднюючих домішок.

Як повідомило джерело в міністерстві закордонних справ Великобританії, ОЗХЗ «прямо підтвердила наші висновки», а високий рівень чистоти позначив ймовірність причетності керівництва РФ.

У свою чергу міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон підкреслив, що Лондон не сумнівався в результатах аналізу речовини, зробленого британськими експертами у лабораторії в Портон-Дауні, однак тепер цілих чотири лабораторії підтвердили дані результати.

«Не може бути ніяких сумнівів, що саме було використано, і не залишається ніякого альтернативного пояснення щодо винуватця — тільки Росія має кошти, мотив і відповідне минуле», — цитує заяву міністра «РИА Новости».

Схожі новини