Передплата 2024 «Добрий господар»

У «Шевченківському гаю» відреставрують вісім пам’яток

  • 12.04.2018, 11:57
  • 623

У 2018 році у Музеї народної архітектури і побуту ім. Криментія Шептицького планують відреставрувати вісім об’єктів, повідомили в прес-службі Львівської міськради.

За минулий рік у «Шевченківському гаю» відреставрували ще дев’ять об’єктів. Для цього із бюджету розвитку міста було використано 1,37 млн грн.

На 2018 рік музейники запланували реставрацію восьми об’єктів, зокрема візьмуться за церкву із с. Стоянів і хату зі с. Сілець, що у секторі «Львівщина», а також відновлять не так давно реставрований буковинський вітряк зі с. Шилівці, який минулого року пошкодив буревій.

«Як показує досвід, за рік у середньому ми реставруємо 8−9 великих архітектурних об’єктів. За минулий рік нам навіть вдалося перевиконати наш план: замість вказаних восьми, ми повністю зробили дев’ять, а ще один, хату зі с. Бережниця — відреставрували на 50%. Таким чином, незважаючи на труднощі, які створюють часом погода, а часом і людський фактор, ми упевнено працюємо, дотримуючись задекларованої стратегії Музею», — зазначив директор Роман Назаровець.

Схожі новини