Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кожен собака повинен бути зареєстрований і мати спеціальний жетон

Інакше на власників накладуть штраф — 85 гривень

У Львові проводять рейди, під час яких перевіряють наявність реєстрації собак у єдиній базі ЛКП «Лев».

«ЛКП „Муніципальна варта“ включило у свій графік патрулювання парків Львова. Під час таких рейдів перевіряють господарів та тварин на наявність реєстрації домашнього улюбленця в єдиній базі. Це потрібно для того, аби собаку можна було швидко повернути додому, оскільки дані про неї введено у базу, а домашній улюбленець має спеціальний жетон», — повідомляють у прес-службі ЛМР.

Начальник управління безпеки міста ЛМР Юрій Діль наголошує, такі рейди проводять у львівських парках, де найчастіше гуляють собачники. «Патрулі проходять парками вранці, в обід та ввечері. Особливо це стосується Центрального парку ім. І. Франка. Часто мешканці скаржаться, що собаки гуляють будь-де, часто великі собаки — без намордників, а власники не прибирають за своїми улюбленцями. Дехто із них навіть вважає, що увесь парк треба віддати чотирилапим… Це не так. Собаки у цьому парку мають відведене для них місце. А сам парк є улюбленим місцем відпочинку для старших людей та дітей. Перевіряють три речі. По-перше — реєстрацію, бо кожен собака має бути зареєстрований у ЛКП „Лев“ і мати спеціальний жетон. По-друге, власник повинен прибирати за собакою. По-третє, вигул має бути у лише спеціально облаштованих місцях», — каже Юрій Діль.

Якщо під час рейду виявлять незареєстрованого собаку, на його власника складають протокол за порушення правил утримування собак та котів (ст. 154 Кодексу про адміністративне правопорушення). У такому випадку собачнику загрожує штраф до 85 грн. Якщо ж буде зафіксовано повторне порушення чи собака покусає когось або пошкодить майно, то, окрім штрафу, можлива також конфіскація тварини.

За словами Юрія Діля, рейди проводять також на дитячих майданчиках та біля дошкільних навчальних закладів.

Схожі новини