Передплата 2024 «Добра кухня»

До проекту «Нуль відходів» треба привчати ще зі шкільної лави

Переможців обирали за географічним принципом

Klitschko Foundation у результаті конкурсного відбору визначив 50 українських шкіл, які візьмуть участь у проекті Zero Waste School. Він покликаний через неформальне навчання школярів та вчителів впровадити культуру сортування відходів у місцевих школах та громадах. Учасники власними силами підготували відеопрезентації та заповнили відповідну форму на сайті. Проект Zero Waste School підтримує Фундація Coca-Cola.

Переможців обирали за географічним принципом — з кожного регіону по дві-три школи. З 16 по 18 квітня навчання пройдуть 25 шкіл, з 19 по 21 квітня — наступні 25 шкіл. Після закінчення першої частини проекту учасники отримають завдання у травні-червні провести дводенний тренінг для учнів та вчителів своїх шкіл, батьків, де навчатимуть їх правильно сортувати сміття (папір, метал, пластик тощо) та заробляти цим на потреби школи та громади. У вересні школи-учасниці проекту організують Zero Waste Day для місцевої громади.

Серед переможців — школи Львівської області: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4 (м. Дрогобич) та загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 (м. Червоноград). «Цей проект надважливий для нашої школи, адже ми живемо в регіоні, де ця проблема надзвичайно актуальна. Участь у проекті дасть нам нові знання, ідеї для активації місцевої громади через неформальну освіту. Ми зможемо навчитися самостійно вирішувати суспільні проблеми краю», — розповідає Ганна Федорівна Савіцька, вчителька загальноосвітньої школи м. Червонограда.

Схожі новини