Передплата 2024 ВЗ

Львівська міськрада погодила будівництво готелю у парку «Знесіння»

активісти б’ють на сполох, адже план передбачає розширення місцевого готелю за рахунок історичної вілли Завидовичів

Yа засіданні виконавчого комітету ЛМР затвердили детальний план території, обмеженої вул. Старознесенською, регіональним ландшафтним парком «Знесіння», де зведуть готель «Kavalier Boutique». Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Проте активісти б'ють на сполох, адже план передбачає розширення місцевого готелю за рахунок історичної вілли Завидовичів, яка є нововиявленою пам'яткою архітектури, повідомляє сайт 032.ua.

Як повідомила голова ГО «Народна дія» Анна Біликівська у Фейсбуці, усі мешканці вулиці Старознесенської раніше в один голос висловились проти будівництва 4-поверхового житлового будинку (апарт-готелю) на 102 квартири навпроти церкви Вознесіння.

«Цей готель своєю масою візуально розчавлює пам'ятку місцевого значення — церкву Вознесіння Господнього. Для обслуговування „готелю“, (а насправді житла) потрібно розширити вулицю Старознесенську, з відкраюванням приватних територій. Для потреб готелю збираються знищити віллу Завадовичів за адресою вул. Старознесенська, 66!!! Вілла Завадовичів, яка знаходиться у самому серці історично сформованого поселення, є одночасно і його візитною карткою поряд із церквою Вознесіння Господнього! Ця вілла була внесена у список нововиявлених пам’яток архітектури, пропонованих під державну охорону у дослідженні, виконаному спеціалістами Інституту „Укрзахідпроектреставрація“ на замовлення дирекції ландшафтного історичного парку „Знесіння“ ще у 1992 році!», — наголосила Анна Біликівська.

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський переконує, що вілла залишиться неушкодженою.

«У цьому проекті є домовленість із забудовником про те, що він збереже віллу Завидовичів. Тобто детальний план території — це не є містобудівні умови та обмеження.

Власник готелю викупив усі приватні ділянки. І для того, щоб розширити готель, він повинен зробити містобудівну документацію — детальний план. У детальному плані спершу забудовник хотів чотириповерхову забудову, власне після громадських слухань містобудівельна радою було розширено вулицю, бо там немає хідника. Таке рішення дасть нам змогу розширити вулицю і зробити її більш комфортною й безпечною для дітей і пішоходів. Формується вулиця з двоповерхової і триповерхової забудови, де ця вілла має бути інтегрована у цю забудову.

Хочу наголосити, що сьогодні ми прийняли рішення не про містобудівні умови та обмеження, а про детальний план території", — зазначив начальник управління архітектури й урбаністики Юліан Чаплінський.

Схожі новини