Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Трамп готує потужний удар по військах Асада

  • 11.04.2018, 11:55
  • 750

Президент США Дональд Трамп спільно з радниками розглядає кілька варіантів відповіді на застосування в Сирії хімічної зброї, в тому числі, і масштабного військового удару.

Про це повідомляє nv.ua з посиланням на The New York Times.

За даними джерел видання, Трамп розглянув кілька запропонованих варіантів військової відповіді, в тому числі, більш масштабний удар, в порівнянні з обстрілом ВМС США бази в Хомсі, в квітні 2017 року.

На думку радників, тільки більш потужний удар стане стримуючим фактором для подальшого використання хімічної зброї проти населення Сирії.

«Зараз всі варіанти знаходяться на столі… але я не буду вгадувати, що президент робитиме у відповідь на події в Сирії», — заявила речник Білого дому Сара Сандерс.

7 квітня, в результаті атаки із застосуванням газоподібного хлору у місті Дума сирійської провінції Східна Гута загинули щонайменше 70 осіб. У цьому районі знаходиться останній оплот сирійської опозиції.

У свою чергу російські військові стверджують, що хімічні атаки у Сирії були «інсценовані».

Президент Трамп не виключив застосування військової сили проти режиму Башара Асада. За словами Трампа, він має намір обговорити можливі кроки зі своїми військовими радниками, і вже в найближчі 24−48 годин адміністрація Білого дому прийме «важливе» рішення.

Постійний представник РФ у Євросоюзі Володимир Чижов заявив, що Росія попередила про «серйозні наслідки» у разі застосування країнами Заходу сили у відповідь на хімічну атаку в Сирії.

Схожі новини