Передплата 2024 «Добрий господар»

ВМС США розгорнуть ударну групу біля берегів Близького Сходу, — ЗМІ

Флагман групи — авіаносець USS Harry S. Truman

До складу ударної групи, крім авіаносця USS Harry S. Truman, увійшли ракетний крейсер і чотири ескадрених міноносці. Пізніше до групи долучаться ще два кораблі. Всього на суднах нестимуть службу 6,5 тис. моряків.

Ударна група ВМС США на чолі з авіаносцем USS Harry S. Truman вирушить 11 квітня через порт Норфолк (Вірджинія) в Середземне море для розгортання на Близькому Сході і біля берегів Європи. Це перша бойова місія авіаносця після 10-місячного ремонту, повідомляє Star and Stripes.

Спостерігачі наголошують, що до складу ударної групи, крім авіаносця, увійшли ракетний крейсер USS Normandy і ескадрені міноносці USS Arleigh Burke, USS Bulkeley, USS Forrest Sherman і USS Farragut. Очікують, що пізніше до групи приєднаються ще два міноносці USS Jason Dunham і USS The Sullivans.

Ця ескадра замінить ударну групу на чолі з авіаносцем USS Theodore Roosevelt, яка протягом чотирьох місяців перебувала на Близькому Сході.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп скасував поїздку на Саміт Америк у Перу для підготовки відповіді на хімічну атаку в Сирії, яка відбулася в сирійському місті Дума 7 квітня. Її жертвами стали щонайменше 60 осіб.

Схожі новини