Передплата 2024 «Добрий господар»

У Пінчука пояснили, «пожертвування» Трампу 150-ти тисяч доларів

  • 10.04.2018, 15:58
  • 718

У фонді українського бізнесмена Віктора Пінчука пояснили, що внесок 150 тисяч доларів у Фонд Дональда Трампа за його відеовиступ на конференції Ялтинська Європейська Стратегія (YES) був зроблений для зміцнення зв’язків між Україною і Заходом

Про це повідомляє ВВС.

Дональд Трамп виступав на тій конференції за допомогою відеозв'язку 20 хвилин.

У Фонді Пінчука пояснили, що звернулися до пана Трампа у рамках роботи щодо встановлення міцних зв'язків між Заходом і Україною.

«Пожертвування були зроблені, аби підтримати роботу Фонду і конференції Ялтинської європейської стратегії. Єдина причина, через яку Фонд Віктора Пінчука звернувся до пана Трампа, а також до інших світових лідерів, полягала у сприянні зміцненню та стабільності зв'язків між Україною і Заходом», — наголосили там.

Нагадаємо, спецпрокурор ФБР Роберт Мюллер почав розслідування щодо платежу на 150 тисяч доларів, який у вересні 2015 року Фонд Пінчука перерахував Фонду Трампа. Адвокат Майкл Коен, в якого ФБР напередодні провело обшук, начебто просив про таку пожертву, й вона стала найбільшою після платежів, які перераховував своїй організації сам пан Трамп.

У Фонді Пінчука також нагадали, що пан Трамп під час виступу наголосив на необхідності лідерства США у підтримці України та її територіальної цілісності.

«Пожертвування зробили… за спеціальним запитом Фонду Трампа у вересні 2015 року, коли було декілька кандидатів на республіканську номінацію на посаду президента і не було жодної впевненості, що пан Трамп буде кандидатом від республіканців у 2016 році», — додали у Пінчука.

Схожі новини