Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко розповів, скільки російських військових сидять в українських тюрмах

  • 10.04.2018, 14:40
  • 709

Президент України Петро Порошенко заявляє, що 23 російських військових, які перебувають в українських тюрмах, є доказом присутності військ Російської Федерації в Україні.

Про це він сказав під час спільного брифінгу з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні, повідомляє Укрінформ.

«Хотів би сказати декілька слів щодо участі РФ в хімічній атаці в Сирії, участі в агресії проти України, на сході нашої держави. Це триває вже 4 роки і називається це українською мовою чи російською мовою „их там нет“. З самої першої хвилини російської агресії Росія категорично відмовляється від того, що збройні сили Російської Федерації беруть участь в агресії проти держави Україна, залучені до хімічної атаки в Сирії, брали участь або тим чи іншим способом зв'язані з отруєнням у Солсбері та в інших речах. Лозунг „их там нет“ більше не проходить ніде в світі, бо цьому ніхто не вірить. І 23 російських солдат і офіцерів, які перебувають в українських тюрмах, — це також називається „их там нет“, це докази присутності Російської Федерації», — наголосив Порошенко.

Він додав, що, «безумовно, ми чекаємо від Російської Федерації більш цивілізованої реакції визнання звинувачень і координації, і кооперації при тому, щоб не допустити подібних речей в майбутньому, виведення російських військ із окупованої території та повної імплементації Мінських угод, включаючи, до речі, і підтримку миротворчих операцій».

Як повідомлялося, українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі запропонувала РФ передати 23 росіян, ув'язнених за злочини проти суверенітету України, в обмін на українських заручників.

Схожі новини