Передплата 2024 «Добра кухня»

Львів’янку, яку довічно засудили за замовні вбивства, після 20 років ув’язнення вийшла на волю

  • 10.04.2018, 13:58
  • 1 173

У вівторок, 10 квітня, з Качанівської виправної колонії (№ 54) звільнили засуджену до довічного ув’язнення Любов Кушинську.

Про це повідомляє Північно-Східне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань, передає ZAXID.NET.

«Засуджена відбувала покарання в секторі середнього рівня безпеки установи, в якому утримуються засуджені до довічного позбавлення волі. Любов Кушинська стала першою жінкою в Україні, засудженою до довічного позбавлення волі, яку помилував президент», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Любов Кушинська у 90-ті займалася у Львові підприємницькою діяльністю та керувала фірмою «Квазар». Правоохоронці звинуватили її у замовному вбивстві 61-річного завідувача відділення клінічної лікарні Львівської залізниці Ореста Циньовського і його зятя — 38-річного підприємця Ярослава Дрожджаля, яке сталося 1997 року. У одного з них Кушинська начебто вистрелила з пістолета, що призвело до його смерті.

У правоохоронних органах вважали, що вона скоїла злочин, аби заволодіти квартирою одного з убитих. Натомість обвинувачена заявила, що її підставили високопоставлені працівники правоохоронних органів і юстиції, щоб не повертати їй борг у кілька сотень тисяч доларів.

Як писали ЗМІ, 2005 року Апеляційний суд Львівський області засудив Любов Кушинську до довічного ув'язнення, а її спільника Андрія Манька — до 15 років позбавлення волі. Засуджені категорично відмовилися визнати себе винними і подали касаційну скаргу. Однак Верховний суд України залишив вирок без змін. Любов Кушинська провела за гратами понад 20 років.

Схожі новини