Передплата 2024 «Добрий господар»

Стали відомі подробиці обшуку у квартирі Савченко

  • 10.04.2018, 13:28
  • 887

У ході сьогоднішнього обшуку в квартирі нардепа Надії Савченко співробітники СБУ вилучили сервер персонального комп’ютера, а також подарований їй пістолет з кулями.

Про це повідомила мати Савченко Марія в коментарі кореспонденту «112 Україна».

За словами Марії Савченко, з обшуком до неї постукали в двері о 7 годині ранку чоловіки, які назвалися «співробітниками СБУ і попросилися увійти всередину». Та їх пускати до приходу адвокатів відмовилася, зробивши це за годину. Всього на обшук прийшли п'ятеро співробітників СБУ та двоє понятих.

«За словами пані Марії, вилучили сервер від комп'ютера з кімнати, де працює і проживає Віра Савченко, також забрали подарований пістолет Надії і кулі, — ми побачили тільки коробку від цього пістолета. На питання, що ж шукала СБУ, пані Марія сказала, що вони конкретний предмет не назвали. Припущення, що вони шукали зброю, яка фігурує в підозрі», — повідомила кореспондент.

Марія Савченко додала, що силовики «перевернули в квартирі кожний сантиметр», побувавши зокрема на кухні, балконі та в кімнатах.

Пізніше спікер СБУ Олена Гітлянська на сторінці Facebook заявила, що «сенсації» в обшуку житла Савченко немає, оскільки Служба розслідує кримінальну справу, фігурантом якої є нардеп. «Триває розслідування, проводяться різноманітні слідчі дії, в тому числі і обшуки», — написала вона.

Вона також спростувала заяви, що силовики шукали у квартирі Савченко гранатомети.

Раніше сьогодні стало відомо про ранковий обшук в квартирі на столичній Троєщині, де проживала до арешту Надія Савченко.

Нагадаємо, 23 березня суд обрав Надії Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці без права внесення застави. Під час обрання запобіжного заходу нардеп оголосила голодування з 24 березня. Пізніше арешт підтвердив апеляційний суд.

Народного депутата Надію Савченко підозрюють у підготовці терактів у Верховній Раді та урядовому кварталі Києва. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що має всі докази того, що Савченко планувала озброєний державний переворот, який привів би до масових жертв серед мирного населення. Серед іншого, за даними ГПУ, планувався обстріл Києва з гранатомету. Також її підозрюють у спільній із затриманим раніше Володимиром Рубаном підготовці замаху на президента України Петра Порошенка.

Схожі новини