Передплата 2024 «Добра кухня»

Доньку Скрипаля виписали з лікарні і перевезли у «безпечне місце»

  • 10.04.2018, 11:58
  • 723

Юлію Скрипаль, дочку екс-розвідника Р Ф Сергія Скрипаля, яку разом з батьком госпіталізували після отруєння у Солсбері у Великій Британії, виписали з лікарні.

Про це із посиланням на власні джерела пише Sky News, передає Громадське.

Видання зазначає, що офіційну заяву лікарні очікують 10 квітня.

Як повідомляє ВВС, Юлію Скрипаль «вивезли до безпечного місця».

66-річний громадянин Росії Сергій Скрипаль потрапив до лікарні з важким отруєнням 4 березня. З ним була його донька. Британська розвідка вважає Росію причетною до отруєння Скрипаля.

Британське слідство вважає, що отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля навряд чи було б здійснене без схвалення Кремля.

28 березня поліція Британії повідомила, що екс-розвідника Скрипаля та його доньку Юлію отруїли в його будинку.

29 березня донька Скрипаля прийшла до тями. 5 квітня Юлія Скрипаль зробила першу заяву після того, як вийшла з коми, після отруєння у Солсбері.

6 квітня екс-розвідник Р Ф Скрипаль вийшов з критичного стану.

За даними ЗМІ екс-розвіднику Р Ф Сергію Скрипалю та його доньці Юлі запропонують змінити імена та жити у США для захисту їх від подальших спроб вбивства.

Полковника військової розвідки РФ на пенсії Сергія Скрипаля у 2006 році засудили до 13 років ув'язнення за шпигунство на користь Британії. Його визнали винним у передачі Секретній розвідці Британії свідчень російських агентів, які працювали під прикриттям в ЄС.

Екс-розвідника звільнили в межах обміну між США і Росією у 2010 році. Його помилував тодішній президент Р Ф Дмитро Медведєв. Тоді Росія, крім Скрипаля, вислала в США Ігоря Сутягіна, Олександра Запорізького і Геннадія Василенка. Водночас зі США вислали 10 звинувачених у шпигунстві на користь РФ громадян, серед яких була Анна Чапман. Незабаром Скрипаль отримав політичний притулок у Великій Британії.

Схожі новини