Дієтолог розповіла, як вберегтися від переїдання на свята

Дієтолог Тіана Фіалкова дала прості поради, як вберегти свій організм від переїдання на Великодні свята.

Фото: ye.ua

Про це вона написала у своїй сторінці у Facebook.

Пийте води більше, аніж зазвичай, до 3 — 4 літрів. Святкова їжа солоніша, у ній більше білка, жиру, цукру, тому і води потрібно організму більше.

Багато рухайтеся — це допоможе травному тракту активніше працювати, а їжа в кишечнику не буде залежуватися довше, аніж потрібно.

Щедро поливайте всю білкову та овочеву їжу лимонним соком або закусуйте лимоном після і в процесі їжі.

Вживайте сорбенти! Підійдуть ентеросгель, вугілля, полісорб, мукофальк, біла харчова глина. Їх можна приймати кілька разів в день і при необхідності до/після прийому їжі.

Вживайте креон. Цей ферментний препарат потрібен любителям складних поєднань: спиртне+жирні тваринні продукти, кондитерські вироби. Його слід вживати під час їжі.

Пийте тепло-гарячі напої до застілля за 30 -20 хвилин. Для цього підійдуть, наприклад, ромашковий та м'ятний чай. Це потрібно, щоб заздалегідь підготувати травний тракт до складної їжі і не викликати спазми в жовчовидільній системі.

Починайте прийом будь-якої їжі з салату, тоді разом з овочами щільна їжа швидше буде проходити по відділах шлунково-кишкового тракту. Також зменшиться ризик переїсти щільнішою їжею, адже з салатом ви довше жуєте, розтягує час трапези і центр насичення має шанс спрацювати вчасно.

Їжте солодкі та борошняні вироби окремо від білкових.