Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Facebook повідомить користувачів, дані про яких отримала Cambridge Analytica

  • 09.04.2018, 10:20
  • 751

Співробітники Facebook починають оповіщати користувачів, особисті дані яких могли бути отримані британською аналітичною фірмою Cambridge Analytica.

Про це повідомляється в блозі, який ведуть офіційні представники соцмережі, передає УНН.

У Facebook уточнили, що «проінформують людей, якщо їх дані в порушення правил могли бути передані Cambridge Analytica». Крім того, користувачі отримають можливість перевіряти, яку інформацію про них отримали використовувані додатки.

Представники соціальної мережі раніше уточнили, що Cambridge Analytica могла зібрати особисті дані до 87 млн ​​користувачів Facebook. Екс-співробітник британської компанії Крістофер Уайлі уточнив в інтерв’ю телеканалу NBC, що мова може йти і про більшу кількість людей.

Нагадаємо, британська аналітична компанія Cambridge Analytica втручалася в хід виборів по всьому світу, вдаючись до хабарів і поширенню негативної інформації про кандидатів в інтернеті. Раніше газета The New York Times повідомила, що британській фірмі вдалося зібрати особисті дані більш ніж 90 млн користувачів Facebook, щоб розробити алгоритм аналізу політичних уподобань виборців. Як розповіли колишні співробітники компанії, створений алгоритм полегшував розсилку користувачам політичної реклами з метою потенційно вплинути на їхні голоси.

В Україні лише 24% користувачів інтернету користуються соцмережею Facebook — менше тільки в Росії, Білорусі, Молдові та Ватикані.

Схожі новини