Передплата 2024 ВЗ

Окупанти намагаються через російських дипломатів передати членам екіпажу судна «Норд» українські паспорти

  • 08.04.2018, 17:03
  • 771

Окупаційна влада Криму намагається через адвокатів та дипломатів передати членам екіпажу судна «Норд» наявні у тих дома паспорти громадян України, щоб вони за ними змогли в’їхати на півострів.

Про це повідомив у Facebook постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін.

«За наявною інформацією, окупаційна влада через адвокатів та дипломатів пробує терміново передати такі легальні документи (паспорти громадян України) з Криму для членів екіпажу. Бо вдома у них вони, звісно, є, та за ними їх пропустять в Крим через КПВВ без проблем», — написав Бабін.

Як розповів Громадському радіо речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян, законодавство України дозволяє екіпажу судна «Горд» виїхати в Крим.

«У даному випадку ми говоримо про громадян України, які проживають на тимчасово окупованій частині півострова. Якщо у них виникне бажання поїхати додому, вони можуть це зробити через адмінмежу, враховуючи так званий гуманітарний аспект, як це передбачено законодавством, — возз’єднання родини і таке інше. У межах законодавства ми можемо дозволити їм повернутися до домівок через адмінмежу як громадянам України», — пояснив речник.

Схожі новини