Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Канаді лікар запліднював пацієнток своєю спермою

Він може бути батьком кількох десятків людей

Десятки осіб подали до суду на канадського лікаря Нормана Барвіна з клініки, де лікують безпліддя. Він використовував власне сперму для запліднення пацієнток. Про це повідомляє ВВС.

Скандал вибухнув ще 2017 року, коли позов до суду подали Давіна та Даніель Діксон, а також їхня донька Ребекка. Виявилося, що Ребекка є донькою Барвіна, який 1989 року займався безпліддям Давіни, використовуючи метод in vitro. До того ж знайшлася інша жінка, яка, схоже, є сестрою Ребекки.

Однак на тому не закінчилося. Щонайменше, 11 інших осіб висловили схожі підозри, оскільки багато чинників вказує на те, що Барвін є їхнім біологічним батьком. Лікар розпочав свою сумнівну практику ще у 70-і роки минулого століття, коли займався пацієнтками двох клінік з лікування безпліддя у Канаді. За повідомленням ВВС, вже знайджено 35 людей, матері яких запліднювалися спермою від анонімного донора. Цілком ймовірно, що їхнім батьком також є доктор Барвін.

Адвокат підозрюваного Карен Гамвей відмовляється коментувати ці звинувачення. ВВС, однак, повідомляє, що лікар вже мав проблеми із законом. Зокрема, 2013 року у клініці в Оттаві він запліднив трьох пацієнток спермою нез’ясованих донорів.

Схожі новини