Передплата 2024 «Добра кухня»

Скрипалю і його дочці запропонують переїхати до США, — ЗМІ

  • 08.04.2018, 11:00
  • 609

Британська розвідка знайшла спосіб уберегти Сергія Скрипаля та його доньку від нових атак — можливо, їм буде запропоновано почати нове життя в США з новими іменами.

Переговори з ЦРУ вже ведуться, пише The Sunday Times.

Колишньому подвійному агенту Сергію Скрипалю і його доньці, що стали жертвами отруєння в Великобританії, запропонують переїхати в США, Канаду, Австралію або Нову Зеландію і жити під новими іменами.

Про це в неділю, 8 квітня, пише газета The Sunday Times, посилаючись на джерела в британській розвідці, передає DW.

Цей захід дозволить уберегти подвійного агента і його дочку від нових атак, вважають в МІ-6, де, за інформацією видання, вже провели переговори з ЦРУ про майбутнє Скрипаля. Юлія і Сергій Скрипалі перебувають у лікарні в Солсбері. Той факт, що Юлія Скрипаль відкинула пропозицію російського посольства про консульську підтримку переконав британців, що вона готова до життя на Заході, пише видання.

Напередодні Лондон пояснив причину відмови у візі племінниці Скрипаля, яка хотіла відвідати родичів. Виходячи з повідомлення про відмову, яке перебуває у розпорядженні російської служби BBC, консула збентежила мета візиту Вікторії Скрипаль — відвідування родичів. Як вказується в листі з консульського відділу, немає впевненості в тому, що Юлія Скрипаль хоче візиту своєї двоюрідної сестри.

Посольство Росії в Лондоні вже прокоментувало відмову на своїй сторінці в Facebook, назвавши її політично вмотивованою.

Схожі новини