Передплата 2024 «Добра кухня»

Вчені назвали найкращу позу для сну

  • 07.04.2018, 15:40
  • 695

Вчені з Медичного коледжу імені Альберта Ейнштейна назвали найкращу позу для сну.

За даними медиків, на якість сну впливає безліч факторів — від стресу до вживання шкідливих продуктів. Однак ключовим фактором, що впливає на якість сну, все ж є поза, яку ми вибираємо, коли лягаємо спати, пише nv.ua.

Під час низки досліджень американські вчені встановили, що уникнути проблем зі сном, таких, наприклад, як апное, порушення кровообігу, біль в шиї і навіть жахи, вдасться за допомогою найбільш сприятливої для організму пози для сну. Так, експерти рекомендують спати на спині — це дозволить поліпшити якість сну, а також знизити біль в ділянці шиї і хребта. Більш того, ця поза знизить ймовірність печії, зазначають фахівці.

Шелбі Харріс, фахівець з медичного сну і професор коледжу Альберта Ейнштейна, розповіла, як навчитися спати на спині. Вона рекомендує розташувати подушки по обидва боки свого тіла, а одну — між колінами. Цей метод дозволить не повертатися на бік під час сну.

Також вона рекомендує пришити тенісний м'яч в підкладку верхньої частині піжами на той бік, на якому ви зазвичай звикли спати. Таким чином, під час рухів вночі дискомфорт не дасть вам перевернутися в улюблене положення.

Схожі новини