Передплата 2024 «Добра кухня»

У МОЗ розповіли скільки українців вже підписали декларації з лікарями

  • 07.04.2018, 09:40
  • 803

За перший тиждень програми «Лікар для кожної сім’ї» понад 150 тисяч українців знайшли лікарів, з якими підписали декларації.

Про це у Facebook повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

«З 2 квітня вже понад 150 тисяч українців знайшли лікарів, з якими підписали декларації. Сподіваюся, що для своїх пацієнтів всі вони стануть тими самими довіреними фахівцями, до яких хочеться звертатися протягом життя з більшості питань щодо здоров’я», — заявила вона.

«Кампанія з вибору лікаря розпочалася в усіх областях України. Медзаклади поступово підключаються до електронної системи охорони здоров’я — на 4 квітня в системі вже було 63% комунальних закладів, які надають первинну медичнудопомогу. Щодня приєднуються нові», — підкреслила Супрун.

«Всі ми вперше працюємо з таким масштабним завданням, тож в деяких регіонах на початку виникли труднощі. Так, у Львові та Дніпрі старт кампанії був відкладений.

Ми уважно стежимо за перебігом кампанії та допомагаємо вирішувати локальні питання. У п'ятницю у Львові почали підписувати декларації. В Дніпрі найближчим часом заклади також відновлять підписання декларацій", — зазначила в.о. міністра.

«Нагадуємо, що неприпустимо тиснути на пацієнтів, аби вони підписували декларацію винятково зі своїм дільничним лікарем. Кожен українець вільний у виборі свого сімейного лікаря, терапевта або педіатра, де б він не був зареєстрований», — наголосили у МОЗ.

«Відмовити у підписанні декларації можуть лише з двох причин: заклад ще не підключений до електронної системи охорони здоров’я; всі лікарі медичного закладу набрали оптимальну кількість пацієнтів», — зауважила Супрун.

Схожі новини