Передплата 2024 ВЗ

Портрет коханки Гітлера потрапив на аукціон

Портрет написаний, ймовірно Гітлером, на якому зображена французька пасія нацистського фюрера, тепер оцінюють у 60 тисяч євро

Картина виконана1916 року олійними фарбами, розміром 63×48 см. На ній є підпис Адольфа Гітлера. Портрет дає уявлення про те, як виглядала Шарлотта Лобжое — жінка, яку майбутній диктатор зустрів під час військової служби у Франції під час Першої світової війни. Так, принаймні, твердить Вернер Мазер, знаний дослідник життя Гітлера.

На портреті — молода жінка у червоній хустині. На обличчі — глибока тінь. Цікавий елемент — вила, отже, йдеться про мешканку французької глибинки.

Як повідомляє Reuters, «Портрет дівчини» придбали фламандські промисловці приблизно 1967 року, відтак його експонували у японських мистецьких галереях. Тепер роботу Гітлера виставив на продаж аукційний дім Вейдлер у Ньюрнберзі. Стартова ціна картини — 60 тисяч євро.

Reuters нагадує, що це не перша живописна робота нацистського фюрера, яка продається з аукціону. 2015 року Дім Вейдлера продав на 100 тисяч євро пейзаж зі зображенням замку Нойшванштайн у Баварії.

Схожі новини