Передплата 2024 ВЗ

Порошенко їде в Німеччину на запрошення Меркель

  • 06.04.2018, 15:28
  • 643

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з регіональними ЗМІ у Вінниці розповів, що 9−10 квітня відвідає з візитом Німеччину, де планує обговорити питання миру, запровадження миротворчої місії на Донбасі та підтримку реформ в Україні.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«У нас в неділю — Великдень, а в понеділок я вирушаю до Німеччини. Це одна з перших іноземних зустрічей новообраного німецького Уряду», — розповів Президент. За його словами, запланована зустріч з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

«Надзвичайно їй вдячний за ті пріоритети, які вона виставляє, що Україна дуже високо в пріоритетах Німеччини. В якості прикладу можна сказати, що в коаліційній угоді німецького уряду питання України, питання миротворців є ключовим», — наголосив Глава держави.

Президент зауважив: «Про що ми будемо говорити? Про мир, про миротворців, про підтримку реформ, про конкретні проекти, які ми спільно з Німеччиною розгортаємо в Україні. Німеччина має більше 30 проектів підтримки реформ». Глава держави також зазначив, що сьогодні у нараді щодо децентралізації брав участь і виступав німецький експерт, в сфері відповідальності якого два напрямки — децентралізація і сільська медицина.

«Порядок денний у нас дуже великий. Дочекайтеся вівторка», — резюмував Петро Порошенко.

Схожі новини