Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Савченко не пройшла перевірку на детекторі брехні

  • 05.04.2018, 14:20
  • 805

У Київському інституті судових експертиз завершилася психофізіологічна експертиза народного депутата Надії Савченко.

Допит із застосуванням поліграфа не відбувся, повідомляє телеканал «112 Україна».

Як стало відомо, Савченко не погодилася на допит, так як не були узгоджені всі процесуальні питання. Зокрема, адвокати депутата повідомили про те, що їм не дозволили ознайомитися з матеріалами справи, тому вони не могли підготуватися до допиту.

У результаті було проведено тільки дослідження психологічного стану Савченко, яке тривало близько години в закритому форматі. Як заявила сторона захисту, допит можуть провести наступного разу, коли будуть узгоджені всі процесуальні моменти.

Нагадаємо, що сьогодні Савченко повинна була пройти повну психофізіологічну експертизу, в тому числі допит із застосуванням поліграфа, у рамках справи про підготовку теракту в залі Верховної Ради.

Нагадаємо, що 22 березня Верховна Рада позбавила Надію Савченко депутатської недоторканності, а також схвалила її затримання й арешт.

Генпрокурор Юрій Луценко вручив Савченко повідомлення про підозру, потім її затримали. Депутата підозрюють у підготовці теракту, державного перевороту та повалення влади. За словами Луценка, слідство має докази участі представників Російської Федерації у сприянні Савченко і голові «Офіцерського корпусу» Володимиру Рубану у підготовці ними перевороту.

23 березня суд обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 59 днів без можливості внесення застави.