Передплата 2024 ВЗ

У Австрії хочуть заборонити мусульманські хустки

Заборона стосуватиметься і дітей

Правий австрійський уряд прагне провести закон, який заборонить носіння у громадських місцях традиційного мусульманського елементу одягу — хустки. Особливо, — у дитячих садочках та школах. Уряд аргументує потребу таких заборон бажанням боротися проти загроз австрійській культурі. Канцлер Себастьян Курц, виступаючи за такі правила, вказав на значне зростання числа мусульман в країні.

«Ми маємо справу з розвитком паралельних спільнот в Австрії, — сказав глава уряду. — Дівчатка у хустках у дитячому садочку чи початковій школі, звісно, є частиною цих спільнот».

Щоб заборона на носіння мусульманських хусток набула чинності, потрібна згода двох третин складу парламенту, а, отже, підтримка правлячої партії соціал-демократами та лібералами.

Нагадаємо, 2017 року Австрія приєдналася до європейських країн, у яких жінкам у публічних місцях заборонено закривати обличчя (паранджа, нікаб). Заборона поширюється також на хустки, шарфи, маски. На випадок порушення цього правила передбачено штраф — 150 євро.

Схожі новини