Передплата 2024 ВЗ

У Саудівській Аравії відкривається перший за 35 років кінотеатр

  • 05.04.2018, 12:40
  • 609

Перший після 35-річної перерви кінотеатр у Саудівській Аравії почне свою роботу 18 квітня.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Reuters. Кінотеатр відкриється в столиці країни Ер-Ріяді. За словами джерела агентства, першим показаним фільмом стане американська кінокартина «Чорна пантера» режисера Райна Куглера. Фільм знятий за мотивами коміксів Стена Лі і Джека Кербі про вигаданого персонажа видавництва Marvel Comics.

Раніше влада Саудівської Аравії підписала угоду з американською компанією AMC Entertainment Holdings про відкриття в країні до 40 кінотеатрів протягом п'яти років, відзначає агентство.

У грудні 2017 року міністр культури та інформації країни Авад бен Салеха аль-Авада повідомив, що влада Саудівської Аравії з початку 2018 року дозволить відкрити в королівстві громадські кінотеатри після 35-річної перерви. Кінотеатри були заборонені на початку 80-х на тлі посилення ісламістських настроїв у країні. «За рахунок розвитку культурної сфери ми створимо нові робочі місця, дамо нові можливості для навчання, а також розширимо можливості королівства в сфері розваг», — сказав міністр.

Влада Саудівської Аравії очікує, що до 2030 року в королівстві з'явиться понад 300 кінотеатрів, що дасть економіці додаткові $ 24 млрд і створить близько 30 тис. постійних робочих місць.

Схожі новини