Передплата 2024 «Добра кухня»

Учні ліцею, в якому відбулася страшна стрілянина, змушені носити прозорі наплічники

Це не подобається школярам, вони скаржаться на порушення їхніх прав

Учні ліцею у Паркленді, де унаслідок стрілянини загинуло 17 осіб, повернулися до занять після весниних канікул. Тепер вони змушені виконувати суворіші правила безпеки, зокрема — носити прозорі наплічники. Зрозуміло, це не подобається ліцеїстам, — повідосмляє CNN.

В інтернеті з’явилося чимало фотографій, у коментарях до яких школярі критикують нові вимоги. «Цей рюкзак, можливо, коштує більше, ніж моє життя», — ось що написано на наплічнику дівчинки, яка на знімку. Інша особа вважає, що такі рюкзаки аж ніяк не зможуть захистити ліцеїстів від ймовірних нападів.

Ба більше, — учні демонстративно набивають свої прозорі торбинки засобами гігієни, одна з них продемонструвала рюкзак, набитий тампонами, аби висміяти ідею керівництва.

На думку критиків, таке рішення відволікає увагу від реальних проблем, зокрема — потреби обмежити доступ до зброї. Студенти скаржаться, що прозорі наплічники є порушенням їхньої приватності і що вони відчувають себе ув’язненими.

Нагадаємо, 17 осіб загинули у результаті стрілянини у ліцеї Паркленда, куди 15 лютого увірвався 19-річний Ніколя Круз. Трагедія спричинила значний резонанс, у США відбулися багатотисячні акції, на яких вимагали обмеження доступу до зброї.

Схожі новини