Передплата 2024 «Добра кухня»

У Києві учні скалічили однокласника зламавши йому хребет

  • 05.04.2018, 08:40
  • 642

В одному з ліцеїв Києва однокласники сильно побили Максима Чернікова. Школяр у результаті отримав перелом хребта та на чотири місяці став прикутим до ліжка. Інцидент трапився у сьомому класі.

Про це повідомляє ТСН.

Хребет Максиму зламали його ж однокласники.

«Було дуже боляче у серці, у грудях і не чув своїх ніг», — згадує хлопець.

«За шість хвилин скалічили життя моїй дитині», — нарікає мати школяра Ганна Чернікова.

«Це сталося 7 грудня. Після другого уроку я йшов на урок англійської», — каже хлопець.

Максиму — 12 років. Він активно займається плаванням і спортивно-бальними танцями. Та щоб здійснити ще одну свою мрію — стати рекламістом, у вересні з простої школи він перейшов до спеціалізованого столичного ліцею. Через три місяці навчання всього за кілька хвилин, своєрідні забави однокласників ледь не вбили хлопця.

«Відбирали сумку, били, штовхалися, брали рюкзаки і перекладали речі. Після цього я побіг на другий поверх. Але вони там мене знайшли і побігли. Некришевич мене ударив по плечу, я захищався, щоб вони мені в голову не попали. Некришевич сказав дітям, які там стояли: „Відійдіть!“, і зі всієї сили ударив мене, я відлетів і упав», — розповідає Максим.

Через кілька хвилин його привели до медпункту. Він скаржився на гострий біль у спині, грудях і серці. Не відчував ніг. Усе, що зміг зробити, — подзвонити до бабусі.

«Я приїхала через півтори години туди. І ніяка допомога дитині не була надана взагалі! Розумієте? При всьому при тому, що дитина скаржилася на гострий серцевий біль. Найперше, коли вони зайшли в кабінет, знаєте, про що вони запитали? Вони не запитали, як він себе почуває, вони запитали: а ти бився? А ти давав здачі? А хто перший кого вдарив? Поки я в грубій формі не зупинила цей допит. Потім уже приїхала швидка допомога», — згадує Валентина Волокжаніна, бабуся Максима.

Вже в лікарні виявили набряк спинного мозку і забій грудної клітки. А через чотири дні встановили і остаточний діагноз — перелом хребта.

«Це не нещасний випадок! Нещасний випадок — це коли людина підслизнулася і впала. А тут напали, побили і кинули, і зламали хребет! Під час навчального процесу! В школі! Я віддала здорове дитя і забрала звідти скалічене!», — каже мама Максима Ганна Чернікова.

Керівництво ліцею своєю чергою зазначило, що подібні інциденти ніколи раніше в їхньому навчальному закладі не виникали, а у ситуації з Максимом діяли за законом. На переконання ж директорки ліцею, такі випадки є звичайним конфліктом.

Схожі новини