Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Без подорожчання проїзду трамваї та тролейбуси працювати не зможуть»

Тариф може зрости з трьох до п’яти гривень

У Львівській міській раді відбулися громадські слухання щодо доцільності підвищення тарифу на проїзд в електротранспорті — з трьох до п’яти гривень. Як повідомив «ВЗ» речник «Львівелектротрансу» Іван Бондар, новий тариф затвердять на найближчому засіданні виконкому, ще до Великодніх свят.

У «Львівелектротрансі» кажуть, після подорожчання разового квитка можна буде зекономити, користуючись місячними картками. Нова вартість картки — 160 гривень (зараз 120 гривень).

Якщо пасажир здійснить 40 поїздок на місяць, вартість проїзду для нього становитиме 4 грн., якщо 53 поїздки — 3 грн. Якщо подорожчає разовий квиток у трамваї та тролейбусі, зросте і штраф за безквитковий проїзд. Зараз «зайців» штрафують на 60 гривень, а будуть на 100.

Заступник директора ЛКП «Львівелектротранс» з питань економіки В’ячеслав Кокошко на громадських слуханнях розповів: «Торік наше підприємство отримало 158 млн. грн. збитків. Тому без коригування тарифу підприємство не зможе функціонувати. Серед головних причин підвищення вартості проїзду — подорожчання електроенергії для комунальних підприємств Львівщини. На сьогодні вартість одного кіловата електроенергії для ЛКП „Львівелектротранс“ — 2,87 грн. Для порівняння, на початок вересня було 2,20 грн. У лютому 2018 року ми отримали від оплати пасажирів за проїзд 6,2 млн. гривень, а 6,4 млн. грн. заплатили за електроенергію. 11,2 млн. грн. на місяць витрачаємо на виплату заробітної плати».

Схожі новини