Передплата 2024 «Добра кухня»

Паски зі Львова поїдуть на передову

Львів став першим містом в Україні, яке приєдналося до акції «Великдень для Героїв»

У Львові, в одному з кафе, митці, родичі героїв Небесної сотні місили тісто, випікали паски й малювали писанки. Як і рік тому, частину пасок і писанок передадуть українським військовим на передову. Окрім того, 107 пасок покладуть до меморіалу на алеї Героїв Небесної сотні у Києві, а писанками прикрасять дерева на алеї.

Про підсумки акції «Великдень для Героїв» розповіла «ВЗ» одна з її організаторок у Львові, Леся Лисак, у котрої зараз чоловік і син воюють на передовій. Львів став першим містом в Україні, яке приєдналося до акції «Великдень для Героїв», яку започаткували торік у Києві, в Національному музеї Революції гідності.

У Львові до дійства долучився учасник вокальної формації «Піккардійська терція» Славко Нудик, який вправно власноруч місив тісто. Про набутий досвід замішування паски розповів: «Вимішувати треба добре і безперестанку 45 хвилин. Тільки спокій. 45 хвилин спокою — це добре заняття».

Прийшла замісити тісто та спекти паски і дружина героя Небесної сотні Андрія Дигдаловича Наталія. Вона поділилася своїми думками, що переповнюють її напередодні Великодня упродовж останніх чотирьох років, відколи поруч з нею та двома доньками немає чоловіка та батька: «Коли наближаються свята, гостро відчуваєш біль втрати і те, що сім’я вже не повна, що немає того родинного єднання, коли немає глави сім’ї… Такі заходи об’єднують наші родини, розуміємо, що ми не одні у своєму горі. Сьогодні важко тим хлопцям, які у зоні АТО, на передовій боронять наш мир і спокій. Акція спрямована на те, щоб передати частинку великоднього тепла і добра нашим воїнам і показати, що ми віримо, що в Україні буде мир. Молимося за вас і чекаємо на ваше повернення живими і здоровими».

Декоративні писанки на майстер-класах намалювали учні шкіл Львівщини.

Схожі новини