Передплата 2024 «Добрий господар»

МВС ускладнило право отримання українського громадянства

  • 04.04.2018, 20:36
  • 442

У майбутньому його не можна буде отримати за лінією бабусі чи дідуся.

Новий проект закону про громадянство обмежує можливість отримання громадянства за лінією бабусі чи дідуся. Про це сказав голова МВС Арсен Аваков в інтерв'ю Liga.net.

«Якщо у тебе бабуся чи дідусь українці — ти маєш право отримати громадянство. Після прийняття закону ми закриваємо і цю гілку, залишаються тільки родичі першої лінії: тато, мама, брат, сестра. Дружина, чоловік? П'ять років прожили у шлюбі — отримуєш право громадянства», — сказав глава МВС.

Раніше представниця президента у Верховній Раді Ірина Луценко закликала прискорити розгляд законопроекту, яким вносяться зміни до закону про громадянство. Вона, зокрема, заявила, що президент України вніс оновлений законопроект про зміни до закону про громадянство України. В ньому комплексно допрацьовано моменти, пов’язані із національною безпекою.

За її словами, законопроектом, зокрема, надаються додаткові важелі відповідним органам, починаючи з Міграційної служби, а також додатковий контроль Комісії при президентові України з питань громадянства.

Схожі новини