Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко розповів, коли Україна може отримати американські катери Island

  • 04.04.2018, 18:59
  • 527

За словами президента, уже відібрано групу з 36 військових моряків, які найближчим часом поїдуть на навчання до США.

Президент Петро Порошенко в середу, 4 квітня, повідомив, що США можуть передати Україні патрульні катери Island на початку травня. Про це він сказав під час вручення сертифікатів водного та автомобільного транспорту Національній поліції України.

«Міністерство оборони проходить внутрішньодержавні процедури завершення і погодження проекту контракту, який ми отримали від американської сторони. Заздалегідь заплановано, що на початку травня до України прибуде група фахівців Coast Guard United States з берегової охорони США для остаточної деталізації та, я сподіваюся, підписання зазначеного контракту», — заявив президент.

За його словами, за попередніми умовами передбачено безкоштовне передання зазначених катерів, хоча підготовка, дообладнання, транспортування здійснюватимуться за кошти українського бюджету.

«Там сума буде попередньо понад 10 млн доларів. Але одночасно хочу проінформувати, що відпочатку було схвалено рішення про доцільність укладання зазначеного контракту. Декілька тижнів тому відібрано групу з 36 військових моряків, які успішно складають іспити і найближчим часом поїдуть на навчання до Балтімору, США», — зазначив Порошенко.

Схожі новини