В Україні почали діяти нові правила контролю за якістю харчових продуктів

В Україні з 4 квітня 2018 року набуває чинності ухвалений минулого року Верховною Радою закон «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми та побічні продукти».

Контроль за якістю харчових продуктів здійснюватиметься за «ризик орієнтованою моделлю». У підприємствах, що відносяться до групи високого рівня ризику, перевірки будуть проводитись раз на квартал.

Крім цього, новий закон передбачає підвищення штрафів за порушення умов зберігання продуктів та неналежні умови їхнього виробництва.

Зокрема, за продаж продуктів, термін зберігання яких вже вичерпався, підприємцям доведеться заплатити до 45 тисяч гривень, а якщо споживання таких продуктів нанесе шкоду здоров’ю, то відповідне підприємство можуть закрити на 10 днів.