Передплата 2024 «Добрий господар»

Павел Філіп:"Молдова і надалі наполягатиме на виведенні російських військ "

  • 03.04.2018, 15:38
  • 495

Перебування російських військ на території Придністровського регіону свідчить про те, що Російська Федерація залишається єдиною країною, яка порушує конституційний нейтралітет Республіки Молдова.

Про це в інтерв'ю румунським ЗМІ заявив прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп.

«Ми твердо заявляємо, що Республіка Молдова — нейтральна держава. Проте Російська Федерація, яка найбільше говорить про повагу до нашого нейтралітету, тримає свої війська на території Молдови. В зв'язку з цим можу твердо заявити, що Росія — єдина країна, яка порушує конституційний нейтралітет Молдови», — зазначив прем'єр.

Глава молдавського уряду наголосив, що Молдова і надалі наполягатиме на виведенні російських військ з її території.

«Існує резолюція Стамбульського саміту ОБСЄ 1999 року, в якій чітко написано, що Росія зобов'язується вивести свої війська й озброєння з території Молдови. На жаль, Росія не виконує умови цієї резолюції. Більше того, останнім часом у Придністровському регіоні проводиться дедалі більше військових навчань за участю російських військ і озброєних формувань невизнаного Придністров'я», — підсумував Філіп.

Як повідомляв Укрінформ, на території Придністровського регіону розквартирована Оперативна група російських військ (близько 1400 осіб), а на військових складах села Колбасна Рибницького району ще з радянських часів зберігаються більш як 20 тисяч тонн боєприпасів.

Схожі новини