Передплата 2024 ВЗ

Медреформа: Львів відклав старт першого етапу

  • 03.04.2018, 08:58
  • 997

На тлі старту кампанії по всій Україні у Львові відклали початок підписання декларацій пацієнтів з сімейними лікарями у зв’язку з юридичної невизначеністю процесу.

Про це заявив керівник управління охорони здоров'я Львівської міської ради Володимир Зуб.

«На сьогоднішній день немає жодного документа, що регламентує діяльність системи e-Health крім роз'яснень і заяв з боку Міністерства охорони здоров'я. Тому зараз ми проводимо юридичні консультації, щоб не помилитися і дотриматися законодавства», — цитує чиновника Інтерфакс-Україна.

В ОДА вважають, що перш за все мова йде про захист персональних даних пацієнтів, а в даний час «немає юридичного документа, що дає головлікарю гарантію, що всі дані пацієнтів будуть надійно захищені».

Зуб додав, комісія міськради вже відібрала дві компанії — Healthy UA і Доктор Елекс. Ці системи можуть використовувати медустанови Львова для підключення до загальної системи E-Health.

Однак поки жодна медустанова Львова не з'являлася в E-Health. У той же час чиновник додав, що процес почався. До кінця тижня можуть зареєструвати всі медичні установи, які беруть участь в першому етапі реформи.

Схожі новини