Передплата 2024 ВЗ

Недослухали і недодивились… І зірвали ЗНО

Через браковані диски пробне ЗНО з англійської мови було зірване у Львівській, Волинській та Рівненській областях

У суботу, 31 березня, учні складали пробне ЗНО з англійської мови. Однак через неякісне технічне забезпечення тестування було зірване у трьох областях України — Львівській, Рівненській та Волинській.

До понеділка учням наддали можливість прослухати аудіофайли, які у суботу були браковані, і виконати необхідне завдання. Про це повідомив Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти (ЛРЦОЯО).

За тестування, яке складалось з аудіювання, читання, граматики та написання твору, учні платили по 134 грн. Директор Львівського центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк зазначає, що ті, хто вважає, що вони не змогли пройти тестування і їм потрібно повернути гроші, можуть звернутися з електронною заявою у ЛРЦОЯО, і їм повернуть гроші або на рахунок «ПриватБанку», або на руки.

Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти попросив у «Фейсбуці» вибачення за неякісне технічне забезпечення частини «Розуміння мови на слух (аудіювання)» з англійської мови. Тут стверджують, що вперше записували диски у таких масштабах (470 штук) та не переслухали запис до кінця.

Зараз аналізують результати пробного ЗНО з англійської мови у всіх регіонах України. Уже вирішили, що наступні роки записи з аудіювання робитимуть централізовано в Києві, а потім надсилатимуть в усі області. Вирішили подбати і про техніку, на якій прослуховуватимуть завдання.

Щодо технічного забезпечення ЗНО, то тут теж врахували помилки і з державного бюджету виділили кошти на придбання техніки для проведення аудіювання. Зараз цю техніку закуповують і до травня її поставлять у регіональні центри.

Схожі новини