Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Треба негайно скасувати декларування для громадських активістів», — Парубій

  • 02.04.2018, 13:18
  • 490

Голова Верховної ради заявив, що у парламенті є два нових законопроекти про скасування е-декларування для громадських активістів, які депутати можуть розглянути вже у вівторок, 3 квітня.

Про це він сказав під час засідання погоджувальної ради у понеділок.

«Нагадую, що минулого тижня ми узгодили, що першими питаннями порядку денного будуть питання е-декларування для громадських активістів та членів наглядових рад. Я власне виступив з ініціативою, щоб ці питання стояли першими на порядку денному цього тижня», — сказав Парубій.

За його словами, законопроекти, які були внесені на розгляд парламенту раніше і які розглядали у минулий четвер, вже втратили свою актуальність і тому апарат Верховної Ради напрацював новий документ, який складається з двох частин.

«Одна — це скасування е-декларування для громадських активістів і для іноземців, які входять у наглядові ради. І другий момент, не менш важливий - це декриміналізація осіб, які входять у цю категорію», — сказав голова ВР.

«Цей законопроект є вивірений і підготовлений. І сьогодні я проводив нараду з головами фракцій. І я закликав їх долучитися до підписання цього законопроекту і я прошу їх долучитися під час погоджувальної ради і сподіваюся, що цей проект буде підписаний керівниками фракцій», — додав він.

Парубій зазначив, що у депутатів була попередня домовленність, щоб антикорупційний комітет зібрався у понеділок і розглянув цей законопроект, а також проект закону, який у п'ятницю подала фракція «Батьківщина».

Він наголосив, що якщо комітет розгляне його у понеділок, то у вівторок, 3 квітня, депутати зможуть внести це питання до порядку денного Ради.

«Отже наголошую, що цей проект закону і скасовує е-декларування і вводить декриміналізацію для цієї категорії осіб, які мною були визначені — громадські антикорупційні діячі та іноземці, які входять до наглядових рад», — сказав спікер парламенту.

«Нагадаю, у п'ятницю документ був всім направлений і ваші аналітичні групи могли його вивчити. Сподіваюся, що ми вийдемо на позитивне рішення», — додав Парубій.

Він наголосив, що питання скасування е-декларування важливе, щоб «зняти внутрішню напругу» і зміцнити міжнародні партнерські контакти.

Схожі новини