Передплата 2024 «Добрий господар»

У Берліні сотні людей вимагали звільнити Пучдемона

  • 02.04.2018, 09:16
  • 543

Мітингувальники пройшли від Бранденбурзьких воріт до будівлі Міністерства юстиції і несли плакати з лозунгами «Свободу Пучдемону та каталонським політв’язням» та «Іспанія — це не демократія».

В неділю, 4 квітня, сотні прихильників незалежності Каталонії вийшли на вулиці Берліна, вимагаючи звільнення колишнього глави уряду Карлоса Пучдемона, який перебуває у німецькій в’язниці. Про це повідомляє La Vanguardia.

Мітингувальники пройшли від Бранденбурзьких воріт до будівлі Міністерства юстиції і несли плакати з лозунгами «Свободу Пучдемону та каталонським політв'язням» та «Іспанія — це не демократія».

А потім учасники протести відправилися до офісу федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн, на території якої затримали Карлеса Пучдемона і де розглядається справа про його екстрадицію до Іспанії.

Варто зазначити, що до маршу приєдналися депутати сепаратистської партії «Вперед за Каталонію» Аврора Мадаула і Кім Торра, а також президент Каталонської асоціації муніципалітетів Давід Салдоні.

Окрім цього, до мітингу прєднався депутат німецької партії «Ліві» Андрій Гунько.

Також Мадаула прокоментувала, що Німеччина є прикладом того, що судова влада відділена від політичної влади, чого, за її словами, «не відбувається в Іспанії».

Схожі новини