Передплата 2024 ВЗ

«Коли прийдуть миротворці, російська армія піде», — Порошенко

  • 01.04.2018, 15:19
  • 720

Президент Петро Порошенко 10 квітня здійснить візит до Берліна для переговорів із канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

«Я 10 числа їду до Берліна. Будемо говорити про миротворців», — повідомив він у неділю в Маріуполі.

«Чому це так важливо? Тому що коли миротворці прийдуть скрізь — від Новоазовська до Станиці Луганської, будуть в Донецьку, будуть в Луганську, там не буде місця російській армії, вона піде через кордон», — переконаний Порошенко.
За його словами, потрібно створити умови для введення миротворців, «провести рішення РБ ООН».

«Сьогодні тверда позиція України в боротьбі за мир приводить до того, що всі країни світу, крім Росії, підтримують необхідність запровадження миротворців. Дотиснемо Росію. Ви бачите, що зараз Росія опинилася в тотальній і повній ізоляції лише тому, що вона агресією пішла на Україну і вбиває українців», — сказав президент.

Як повідомлялося, 17 березня президент Петро Порошенко висловив сподівання, що новий уряд Ангели Меркель сприятиме у питанні введення миротворчої місії ООН на Донбас.

Росія перехопила ініціативу України щодо миротворців на Донбасі — і запропонувала свій варіант, який передбачає наявність місії лише на лінії розведення сторін для охорони місії ОБСЄ.

Україна ж наполягає на миротворцях на усій захопленій території, в тому числі — на кордоні з Росією. Також Київ проти того, щоб росіяни входили у миротворчу місію ООН, якщо її спрямують на схід України.

Схожі новини