Передплата 2024 ВЗ

ОБСЄ зафіксувала 110 вибухів на сході України

  • 01.04.2018, 12:16
  • 582

Наглядачі ОБСЄ за період з 29 по 31 березня зафіксували в Донецькій області 110 вибухів.

Про це повідомляється на сайті наглядової організації.

Місія констатувала аналогічний рівень порушень режиму припинення вогню в Донецькій області у порівнянні з попереднім звітом. Однак кількість вибухів, за даними ОБСЄ, зменшилася, склавши приблизно 110 вибухів супроти 245.

На Луганщині ОБСЄ зафіксувала покращення ситуації.

«У Луганській області Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню (при цьому не зафіксувавши жодного вибуху), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, коли було зафіксовано приблизно 35 вибухів», — зазначається у звіті організації.

Також у звіті місії говориться, что 30 березня у тимчасово непідконтрольних Україні районах стріляли у напрямку трьох безпілотних літальних апаратів, що належать наглядачам.

«Перебуваючи за 3 км на південний захід від центрального залізничного вокзалу в Донецьку (6 км на північний захід від центру міста), команда Місії здійснила запуск міні-БПЛА. Коли міні-БПЛА пролітав над цим районом, спостерігачі чули 3 постріли зі стрілецької зброї приблизно за 500 метрів на північний захід від своєї позиції. За оцінкою СММ, постріли були здійснені в напрямку БПЛА, який вдалося благополучно приземлити», — говориться у повідомленні.

Поблизу трьох ділянок розведення сил та засобів ОБСЄ констатувала спокійну ситуацію.

Схожі новини