Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Через сутички у секторі Гази загинули 12 осіб, сотні поранених

  • 31.03.2018, 08:08
  • 643

У результаті зіткнень палестинців та ізраїльських військових на кордоні сектору Гази з Ізраїлем загинуло щонайменше 12 осіб, сотні людей отримали поранення.

Про це з посиланням на палестинське Міністерство охорони здоров’я повідомляє Reuters.

Є інформація, що серед 12 загиблих є 16-річний підліток, ще близько 400 людей отримали поранення в результаті застосування вогнепальної зброї, в той час як інші були травмовані гумовими кулями та сльозоточивим газом.

Як зазначалося, десятки тисяч палестинців вирішили влаштувати «Великий марш повернення» — шестиденний протест проти Ізраїлю. Вони вимагають права повернення для біженців в Ізраїль. Повідомляється, що палестинці розбили на кордоні з Ізраїлем п'ять таборів. Сім'ї привели своїх дітей в наметові містечка, що знаходяться за декілька сотень метрів від ізраїльського бар'єра безпеки з анклавом, що контролюється палестинським угрупованням «Хамас».

Однак сотні палестинських юнаків проігнорували заклики організаторів та ізраїльських військових триматися якомога далі від кордону.

Ізраїльські військові заявили, що використали «засоби для розгону бунту та стріляли в бік головних ініціаторів заворушень». За їх словами, солдати стріляли тільки в тих, хто намагався здійснювати диверсію на кордоні, і принаймні двоє із загиблих були бійцями «Хамасу».

Схожі новини