Передплата 2024 «Добрий господар»

Голова Миколаївської ОДА Савченко попросив відсторонити його від посади на час розслідування загибелі льотчика Волошина

  • 30.03.2018, 14:28
  • 614

Олексій Савченко заявив, що написав заяву з проханням відсторонити його з посади голови Миколаївської ОДА на період розслідування загибелі Владислава Волошина, який виконував обов’язки директора КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» та застрелився у власній квартирі.

Про це губернатор заявив під час брифінгу у п'ятницю, трансляцію вів телеканал «112 Україна».

«18 березня сталася трагічна подія, — загинув Владислав Волошин. Він був тимчасово виконуючим обов’язки, керівником міжнародного миколаївського аеропорту. Щоб уникнути будь-якої спекуляції, я прийняв таке свідоме рішення (попросити про тимчасове відсторонення, — ред.)», — сказав Олексій Савченко.

У відповідь на уточнювальне запитання, про який період відсторонення від посади він просив, Савченко сказав: «На час слідства. Я написав заяву з цього приводу і сьогодні я її зареєстрував, — 30 березня, № 3 231 934 301».

Нагадаємо, 18 березня стало відомо, що у Миколаєві у власній квартирі застрелився 29-річний керівник обласного аеропорту, льотчик Владислав Волошин. Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК («Умисне вбивство»), триває слідство.

Пізніше журналіст Андрій Лохматов опублікував одне із останніх листувань Волошина, у якому він говорить про тиск з боку очільника Миколаївської ОДА Олексія Савченка, про бажання залишити аеропорт і про те, що останнім часом його не полишають суїцидальні думки.

«Я його не боюсь. Дітей якось без батька не хочеться лишати, але суїцидальні думки мене не покидають», — йдеться у листуванні.

Відзначимо, що Волошин був учасником бойових дій на Донбасі, його нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Він був пілотом штурмовика. У Росії його звинуватили у збитті малайзійського «Боїнга» рейсу МН17.

Схожі новини