Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Усі торгові центри та дитячі розважальні центри Львова перевірять щодо безпеки перебування людей

  • 30.03.2018, 13:28
  • 673

Сьогодні під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради міський голова Львова Андрій Садовий наголосив на важливості проведення комплексної перевірки усіх торгових центрів та ігрових центрів, де масово перебувають діти, щодо дотримання безпеки у цих закладах.

Як поінформував начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області Сергій Дмитровський, сьогодні з приводу проведення таких перевірок відбуватиметься інструктивна нарада і вже наприкінці квітня — початку травня можна очікувати результатів, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«У зв’язку з тим, що певний час у державі був мораторій на перевірку тих об’єктів, тому достеменно я не можу сказати про всі торгові центри. Що стосується систем, які забезпечують безпеку людей, які перебувають у цих приміщеннях, — відповіді ми можем дати не щодо всіх об’єктів, що перебувають на території області.

Але враховуючи доручення Кабміну, сьогодні проводиться інструктивна нарада, де будуть обговорені всі ці питання. Тому ми здійснимо перевірку всіх торгових центрів, і я буду наполягати, щоб сюди включити також всі розважальні дитячі заклади, які у нас є. Тому, я думаю, у нас попереду серйозна робота. Основне наше завдання — звернути увагу керівництву на ті проблеми, які є, щодо їх усунення, забезпечити, щоб люди, які працюють на цьому об’єкті, знали свої дії в разі надзвичайної ситуації, відпрацювати дії рятувальних служб, і подивитись, в якому стані знаходиться вся система евакуації людей", — сказав начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області Сергій Дмитровський.

«Тобто ми перевіряємо всі торгові комплекси, ми перевіряємо всі приміщення, де збираються діти, і різні ігрові комплекси, які у нас є збудовані. І ми публічно доносимо інформацію до людей за наслідками перевірки. Думаю, щоб ми це питання озвучили на виконкомі кінець квітня — початок травня, щоб це було публічно, щоб люди себе спокійно почували», — додав міський голова Львова.

Також мер наголосив на важливості перевірки ринку «Південний», адже є інформація, що ці приміщення вводились в експлуатацію рішеннями судів. Гелена Пайонкевич, директор юридичного департаменту ЛМР, уточнила, що мерія не видавала жодних документів щодо введення в експлуатацію цих приміщень.

Схожі новини