Передплата 2024 «Добрий господар»

«Ці „майданники“ нами маніпулюють, а Путін „цар“ і не винний»: житель Кемерово, який втратив у пожежі всю сім’ю, розповів про трагедію

  • 30.03.2018, 11:28
  • 745

Житель Кемерово Ігор Востриков, який під час пожежі в ТЦ «Зимова вишня» втратив дружину, трьох дітей і сестру, і звинуватив насамперед у цьому «корумповане суспільство, яке підтримується ВВП», різко змінив свою точку зору.

Відповідну відеозаяву оприлюднив на своїй сторінці у Twitter сайт МБХ медіа.

Він розповів, що ініціативній групі треба було займатися МНС, а «майданники повели нас в іншу сторону, щоб направити на адміністрацію, на Путіна». За його словами, Путін не винен у тотальній бюрократії. Він в Росії «не президент, а цар», і це, на думку Вострикова, навіть добре, тому що «влада має бути сильною».

Раніше Востриков також заявив, що спочатку всі двері кінозалів «Зимової вишні» були відкриті, але після задимлення «якийсь чоловік вирішив замкнути двері.

Пожежа в ТРЦ в Кемерові почалася 25 березня. За інформацією МНС РФ, вона почалася на четвертому поверсі, де розміщені кінотеатр та дитячі ігрові майданчики. За останніми офіційними даними, загинуло щонайменше 64 людини, в тому числі багато дітей. Очевидці стверджують, що жертв набагато більше. Родичі загиблих заявляють, що в результаті пожежі загинула 41 дитина.