Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні стартують масштабні пожежні інспекції людних місць

  • 29.03.2018, 19:15
  • 670

Інспектори Державної служба з надзвичайних ситуацій на виконання рішення Уряду відзавтра розпочинають масштабні перевірки закладів масового скупчення людей на предмет виконання вимог безпеки, передусім пожежної.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман за підсумками наради з Головою ДСНС Миколою Чечоткіним, повідомляє прес-служба Уряду.

«Рішення, яке ми ухвалили, дає можливість провести перевірки всіх місць масового скупчення людей — кінотеатрів, ТЦ, шкіл, садочків. В повній координації з місцевою владою це треба зробити якомога швидше. Це треба робити далі системно», — сказав Глава Уряду.

Він підкреслив, що перевірки не можуть бути інструментом тиску, натомість мають забезпечити безпеку громадян.

«Нам потрібні не штрафні санкції, а безпека людей. Важливо, аби ми швидко вели перевірки, давали рекомендації, і вони виконувалися. Якщо хтось у гонитві за додатковою гривнею хоче захаращити свій заклад додатковими конструкціями, які обмежують план евакуації, з тими треба жорстко поступати. Виконали вимоги — будемо вдячні. Не виконали — будемо жорсткими, — зазначив Володимир Гройсман. — Хотів би, аби батьки з дітьми спокійно відвідували розважальні центри і не переживали. Або відпускали дітей у кінотеатр і не думали про те, що там може щось трапитися».

Зі свого боку Голова ДСНС підтвердив, що перевірки розпочнуться вже завтра, 30 березня, і проходитимуть по всіх громадських закладах у режимі додаткового тренування персоналу.

«Там, де будуть серйозні порушення, наша позиція буде безкомпромісною», — сказав Микола Чечоткін.

Схожі новини