Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд відмовив Савченко у клопотанні щодо відводу прокурора

  • 29.03.2018, 14:10
  • 556

Суд відмовив у клопотанні Надії Савченко, яка вимагала відводу прокурора Олександра Климовича через порівняння з росіянами Євгеном Єрофєєвим і Олександром Алєксандровим.

Про це повідомляє Громадське.

Климович 23 березня порівняв Савченко із російськими солдатами і зазначив, що росіяни Єрофєєв і Алєксандров «поводили себе краще», аніж Савченко.

29 березня в Апеляційному суді розглядають оскарження запобіжного заходу для Надії Савченко. У залі присутні мати Надії Савченко, адвокати, сестра Віра, а також бійці «Айдару», батальйону, в якому служила Савченко.

Віра Савченко розповіла журналістам, що кілька українських дисидентів, зокрема, колишній народний депутат Степан Хмара, мають намір просити суд взяти Савченко на поруки. Вона також зазначила, що на засіданні Апеляційного суду будуть присутні «представники США».

23 березня Надію Савченко взяли під варту на 2 місяці без можливості застави. Під час засідання суду Савченко заявила про початок голодування. Станом на 29 березня, Савченко голодує вже шостий день.

22 березня Верховна Рада дала дозвіл на затримання й арешт Савченко, генпрокурор Луценко оголосив підозру народній депутатці.

Раніше Луценко показав у сесійній залі парламенту фільм нібито з доказами того, що Савченко причетна до схеми вивезення зброї з окупованих територій для вчинення теракту в Києві. Він також стверджує, що гроші на підготовку теракту Савченко нібито давав екс-переговорник щодо звільнення заручників Володимир Рубан.