Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Апеляційний суд Києва розглядає скаргу на арешт Савченко

  • 29.03.2018, 14:24
  • 713

Апеляційний суд Києва розглядає скаргу адвокатів народного депутата України Надії Савченко на рішення Шевченківського районного суду Києва від 23 березня про застосування до неї запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як передає «Інтерфакс-Україна», у залі судового засідання присутні мама Надії Савченко Марія Іванівна, якій сьогодні виповнилося 80 років, прибули також адвокати. Надія Савченко перебуває в скляній кабіні для підозрюваних.

Сестра Надії Віра Савченко розповіла журналістам, що кілька українських дисидентів, зокрема, колишній народний депутат Степан Хмара, мають намір просити суд взяти Надію Савченко на поруки. Вона також зазначила, що на засіданні Апеляційного суду будуть присутні «представники США».

Наразі судді оголосили перерву, оскільки розглядають підстави відводу прокурора Олександра Климовича через те, що під час засідання 23 березня він порівняв її із російськими солдатами і зазначив, що росіяни Євген Єрофєєв і Олександр Алєксандров «поводили себе краще», аніж Савченко, повідомляє Громадське.

Адвокат Віктор Чевгуз підтримав клопотання Савченко про відвід Климовича і звернувся зі скаргою до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії.

Як повідомлялося, 23 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Надії Савченко до 20 травня 2018 року.

Схожі новини